Хакери успішно атакували Болгарію, розіславши дані з російського емейлу - уряд

Вівторок, 16 липня 2019, 11:22

Хакери викрали тисячі особистих фінансових даних болгар і поширили їх з російської електронної пошти "Яндекс" в результаті атаки, ймовірно, пов'язаної з придбанням Софією нових винищувачів F-16 зі Сполучених Штатів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Хакери атакували системи Національної служби доходів у понеділок, перш ніж надіслати місцевим ЗМІ конфіденційну інформацію, яка зберігається на серверах Міністерства фінансів, заявив міністр внутрішніх справ Младен Маринов.

"Можливо, це перший випадок в Болгарії, який є успішним, і багато особистих даних були вкрадені", - заявив Маринов.

Він сказав, що кібератаки, ймовірно, мотивовані кроком Болгарії з метою купити вісім нових винищувачів Lockheed Martin F-16 за $ 1,256 мільярда у Сполучених Штатів. Це найбільша військова покупка Софії після падіння комунізму.

"Можна також зробити політичний аналіз - електронна пошта походить з російського сайту ... і вчора було ухвалене вирішальне рішення про придбання літаків F-16", - сказав Маринов.

Заради купівлі американських винищувачів Болгарія збільшить дефіцит бюджету

Провідна болгарська газета "24 часа" заявила, що в одному з файлів, надісланому хакерами, було понад 1,1 мільйона ідентифікаційних номерів з даними про доходи, соціальне страхування тощо.

Болгарські ЗМІ повідомили, що електронний лист хакерів містив заклик до звільнення засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. "Ваш уряд розумово відсталий. Стан вашої кібербезпеки - пародія", - цитують його медіа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.