Макрон поговорив з Путіним про "нормандський формат"

Четвер, 18 липня 2019, 16:38

Вирішення конфлікту на Донбасі в рамках "нормандського формату" обговорили телефоном президенти Росії та Франції у четвер.

Як повідомляє "Європейська правда", про розмову повідомив офіційний сайт Кремля. На сайті Єлисейського палацу про факт переговорів наразі не повідомили.

Перемир'я та обмін полоненими: Пристайко розкрив домовленості у "нормандському форматі"

За інформацією пресслужби Кремля, "висловили готовність активізувати спільну роботу на цьому напрямі, зокрема, у рамках "нормандського формату".

В Кремлі зазначають, що розмова відбулася з ініціативи французької сторони.

Напередодні президент України Володимир Зеленський обговорив з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель результати нещодавньої зустрічі дипломатичних радників у "нормандському форматі". Вони "обговорили шляхи подальшої активізації мирного врегулювання ситуації на Донбасі".

Відбулася перша зустріч радників для відновлення "нормандського формату"

Зеленський сподівається, що через одну зустріч на нижчому рівні у "нормандському форматі" зустрінуться вже самі лідери України, Німеччини, Франції та Росії.

28 червня речник Путіна Дмитро Пєсков заявляв, що в осяжній перспективі помічники глав держав зберуться, щоб подивитися, чи є підґрунтя, необхідне для зустрічі в верхах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.