Підозрюваний у кібератаці на податкове відомство Болгарії вийшов на свободу

П'ятниця, 19 липня 2019, 13:36

У Болгарії відпустили на свободу 20-річного чоловіка, затриманого раніше за підозрою в скоєнні хакерської атаки на Національне податкове управління, в ході якої були викрадені особисті та фінансові дані мільйонів мешканців країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на bTV.

Прокуратура Софії звільнила затриманого днями раніше болгарина Крістіана Бойкова під підписку про невиїзд.

Звинувачення проти Бойкова було перекваліфікували: замість кібератаки на критично важливий об'єкт інфраструктури йому закидають звичайний злом інформаційної системи. IT-фахівець знову повернувся на роботу, його начальство вважає його невинним. Слідство у справі про кібератаку триває.

Злом бази даних Національного податкового управління Болгарії стався 15 липня. В ході кібератаки були викрадені особисті і фінансові дані понад 5 мільйонів мешканців країни.

"Найбільший хейтер Польщі", який ображав українців, хоче добровільно відбути покарання

Міністр внутрішніх справ Младен Маринов повідомив, що вкрадені дані хакери надіслали болгарським ЗМІ електронною поштою, зареєстрованою на російському сервері. 

Він сказав, що кібератаки, ймовірно, мотивовані кроком Болгарії з метою купити вісім нових винищувачів Lockheed Martin F-16 за $ 1,256 мільярда у Сполучених Штатів. Це найбільша військова покупка Софії після падіння комунізму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.