Туск пропонує міністра оборони Німеччини на посаду глави Єврокомісії

Вівторок, 2 липня 2019, 16:54

Після обговорень на спеціальному саміті в Брюсселі за участі лідерів ЄС президент Європейської ради Дональд Туск запропонував кандидатуру міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляєн на посаду президента Єврокомісії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це передає DPA.

За інформацією джерел, на посаду президента Єврокомісії розглядають міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляєн, на пост глави Євроради – бельгійця Шарля Мішеля, на пост глави Європарламенту – німця Манфреда Вебера, а також міністра закордонних справ Іспанії Жозепа Боррелля як начальника зовнішньої політики ЄС.

Депутати партії Brexit демонстративно відвернулися під час виконання гімну ЄС в Європарламенті

Фон дер Ляєн, нинішній міністр оборони Німеччини, народилася в Брюсселі. Вона вільно володіє німецькою, англійською та французькою мовами.

Фон дер Ляєн раніше відкрито говорила про свою мрію про федеральний Європейський Союз.

"Моя мета - це Сполучені Штати Європи - за прикладом федеральних держав, таких як Швейцарія, Німеччина або США", - казала вона.

У Брюсселі з неділі триває саміт ЄС, на якому лідери країн намагаються узгодити кандидатів на найвищі посади, в тому числі на посаду президентів Європарламенту, Єврокомісії та Євроради.

Поки що жодних домовленостей не досягнуто, сьогодні розпочався третій день переговорів.

Лідери перебувають під тиском жорстких часових обмежень. Паралельно з самітом в Брюсселі 2 липня в Страсбурзі відкривається перша сесія Європарламенту нового скликання, на якій євродепутати мають затвердити кандидатуру глави парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.