Авіаудари РФ по місту в Сирії вбили щонайменше 20 осіб - повстанці

відео
Понеділок, 22 липня 2019, 11:39

Щонайменше 20 осіб загинули внаслідок повітряних ударів по популярному ринку та житлових кварталах одного з головних міст під контролем повстанців на північному заході Сирії.

Про це агентству Reuters розповіли рятувальники й місцеві, повідомляє "Європейська правда".

Атаки, які, як вважають, здійснили сирійські або російські літаки, були націлені на Маарат аль-Нуман, густонаселене місто на півдні провінції Ідліб. Повідомляється про десятки постраждалих та руйнування.

"Тіла лежать на вулицях. Нехай бог помститься Путіну і Асаду за їхні злочини", - сказав Абдул Рахман аль-Ясер, рятувальник з цивільної оборони Ідліба, який шукав тіла під завалами.

Жваві ринки та житлові райони часто ставали мішенями у ході кампанії, яку проводять Росія та Сирія з кінця квітня.

Як пише турецьке державне агентство Anadolu, авіація Росії і режиму Башара Асада завдала ударів по населених пунктах Маарат аль-Нуман, Бидама, Кенббіне і селище Тель-Менніш в провінції Ідліб.

Як повідомляють джерела в збройній опозиції, удари по Маарат аль-Нуману завдали ВКС Росії.

Спецназ РФ воює в складі військ Асада на північному заході Сирії - повстанці

Російські літаки 26 квітня приєдналися до сирійської армії у найбільшому наступі на частини провінції Ідліб, що перебуває в руках повстанців, і прилеглих північних районах Хами. Досі наступ не досяг великих успіхів.

На початку червня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила сирійсько-російський військовий альянс у використанні "коктейлю із забороненої та змішаної зброї" для атак на мирних мешканців північно-західної частини Сирії.

Після низки випадків бомбардувань медичних закладів у Сирії координатор з гуманітарної допомоги ООН заявив 25 червня, що попросив Росію надати детальну інформацію про те, як вона використовує надані їй координати розташування лікарень в країні. 

На початку липня Сирійська мережа з прав людини (SNHR), яка підраховує жертви та інформує різні агенції ООН, заявила, що серед 544 цивільних осіб, загиблих у сотнях атак, здійснених російськими літаками та сирійською армією, було 130 дітей. Ще 2117 людей отримали поранення. З тих пір ця цифра зросла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: