Санкції за Крим: у Лаврова відреагували на блокування Латвією російського сайту

Середа, 24 липня 2019, 18:18

Росія очікує, що представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудить рішення Латвії заблокувати сайт Baltnews.lv, що належить пропагандистському агентству "Россия сегодня". 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС РФ.

"Вбачаємо в цьому кроці очевидне прагнення офіційної Риги зачистити свій інформаційний простір від незалежних і непідконтрольних державі ЗМІ", - заявили у Москві.

Національний реєстратор доменів рішення щодо сайту пояснив вимогою МЗС Латвії, яке вказало, що ресурс порушує рішення Євросоюзу № 269 від 17 березня 2014 року про санкції проти РФ за окупацію Криму.

"Євросоюз, на документи якого посилається латвійська влада, вважає за краще не помічати систематичні порушення свободи вираження думки в країнах-членах від Великої Британії, Франції і Німеччини до, власне, прибалтійських республік", - скаржаться у РФ.

Вільнюський суд дозволив блокування пропагандистського Sputnik  у Литві

"Замість цього єврочиновники в менторській манері регулярно повчають інші держави, як потрібно дотримуватися високих стандартів Євросоюзу в частині свободи слова. Очікуємо відповідної осуджувальної реакції на це рішення офіційної Риги з боку профільних міжнародних структур та НУО", - додали у Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.