Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Словенії, Фінляндії та Німеччини

Середа, 24 липня 2019, 20:08

Президент Володимир Зеленський у середу прийняв вірчі грамоти у послів Словенії Томажа Менціни,  Фінляндії Пяйві Лайне та Німеччини Анки Фельдгузен.

Про це проінформували у пресслужбі глави держави, повідомляє "Європейська правда".

В Україну прибула новий посол Німеччини

У розмові з послом Словенії Зеленський подякував його країні за послідовну політичну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та допомогу у сприянні реабілітації понад 400 українських дітей, батьки яких загинули на Донбасі.

Послу Фінляндії Зеленський подякував за підтримку територіальної цілісності та суверенітету, а також вагому гуманітарну й експертну допомогу Гельсінкі. Президент відзначив практичну допомогу з боку Фінляндії у проведенні системних реформ, зокрема у сфері шкільної освіти та енергоефективності.

В Україні почав роботу новий посол Словенії

Під час зустрічі з новим послом Німеччини розмова зосередилась на обговоренні безпекової ситуації на Донбасі та комплексу подальших заходів з активізації процесу мирного врегулювання.

Було наголошено на важливості продовження міжнародного тиску на РФ для забезпечення виконання нею рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.