Суд в Італії звільнив капітана Sea-Watch 3, яка рятувала мігрантів

Середа, 3 липня 2019, 10:33

Суд в італійському місті Агрідженто розпорядився звільнити з-під домашнього арешту капітана судна Sea-Watch 3 Каролу Ракете, яка зайшла в порт Лампедузи, щоб висадити на берег 40 біженців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Німеччина закликає ЄС до швидкої реакції через арешт в Італії капітана Sea-Watch 3

Ракете була заарештована після того, як в суботу зайшла в порт південного острова Лампедуза на своєму судні, хоча на це діяла заборона італійської влади.

Ультраправий міністр Маттео Сальвіні, який займає жорстку позицію стосовно мігрантів, відреагував з різкою критикою. За його словами, для Ракете готується процедура випровадження з країни, оскільки вона становить загрозу для національної безпеки країни.

31-річна Рекете захищала свої дії, заявивши, що вона змушена була відвернути людську трагедію і висадити мігрантів на берег після більш ніж двох тижнів на морі.

Судно із врятованими мігрантами без дозволу зайшло в італійський порт – капітану загрожує тюрма

Цей випадок викликав дипломатичний конфлікт між Римом і Берліном на тлі неспроможності координувати міграційну політику в Європейському Союзі.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у понеділок закликав звільнити Ракете. Сальвіні відповів, що Маас повинен "закликати своїх співгромадян не порушувати італійські закони".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: