Парламент Молдови відновить роботу з СНД - спікер

Середа, 3 липня 2019, 14:26

Парламент Молдови відновить роботу з СНД, заявила спікер Зінаїда Гречаний в ході форуму "Розвиток парламентаризму", який триває в Москві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deschide.

Молдавський спікер зазначила, що вперше за останні роки у Молдови є можливість здійснювати "дійсно збалансовану зовнішню політику, засновану на взаємовигідному співробітництві як з Заходом, так і зі Сходом".

"Попередня влада заблокувала участь нашої країни в такій важливій платформі, як Міжпарламентська асамблея СНД. Ми хочемо повернутися до цієї важливої ​​для нас міжнародної платформи", - сказала вона.

9 березня 2017 року Кишинів передав керівництву РФ ноту, в якій вказав на ряд зловживань стосовно молдовських чиновників при в'їзді в Росію. Йшлося про те, що офіційних осіб уряду, парламенту, а також керівної коаліції допитують і обшукують, а також принижують представники влади РФ.

Прем'єрка Молдови звинуватила владу Порошенка у контрабанді й корупції на користь Придністров'я

Кишинів вказав, що подібна поведінка "неадекватна і невиправдана". До врегулювання ситуації молдовським чиновникам порадили утриматися від поїздок до Росії.

У ноті вказувалося, що подібне ставлення до офіційних осіб РМ з'явилося після того, як молдовські слідчі почали розслідувати відмивання $22 млрд російського походження через Moldinconbank.

Відсутність реакції на ноту з боку Москви призвела до того, що офіційна делегація Молдови відмовилася брати участь у Парламентській асамблеї СНД 26-28 березня 2017 року в Санкт-Петербурзі.

Однак і тоді деякі депутати оголосили про те, що все одно мають намір поїхати в Санкт-Петербург. 

Гречаний очолює Партію соціалістів Молдови, відому проросійським спрямуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.