У МЗС стурбовані загостренням ситуації у Лівії

Середа, 3 липня 2019, 18:38

У МЗС України стурбовані подіями в Лівії, де 2 липня внаслідок авіаудару по Центру притулку для нелегальних мігрантів у м.Таджура, передмісті лівійської столиці, близько 40 осіб загинуло, понад 80 отримали поранення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу відомства.

"Наголошуємо на необхідності проведення усестороннього об’єктивного розслідування цього злочину", - заявили у МЗС.

"Закликаємо сторони лівійського конфлікту до негайного припинення вогню без попередніх умов з метою недопущення нових  людських жертв. Мир, злагода, стабільність та економічне процвітання  повернуться до Лівії лише в результаті всеосяжного мирного діалогу, консолідації лівійського суспільства  навколо спільних цінностей", - зазначили у відомстві.

"Свою роль у досягненні цієї мети має відіграти й міжнародна спільнота, об’єднана позиція якої щодо недопущення продовження насильства в Лівії сприятиме припиненню конфлікту", - додали у Міністерстві.

У Лівії з початку квітня загострилися бойові дії, у результаті яких вже загинули та отримали поранення сотні людей, зокрема цивільних. 

Країна була розділена між двома столицями після інтервенції НАТО на чолі з Францією в 2011 році, яка привела до смерті колишнього лідера Муаммара Каддафі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.