Кандидатка у президенти Єврокомісії заручилась підтримкою найбільшої партії Європарламенту

Четвер, 4 липня 2019, 09:36

Кандидатка у президенти Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу заручилася підтримкою членів Європарламенту від Європейської народної партії, зустрівшись з фракцією на закритому засіданні в Страсбурзі/

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Politico.

Як відомо, лідери ЄС після тривалих та напружених переговорів нарешті запропонували міністру оборони Німеччини Урсулі фон дер Ляєн очолити нову Єврокомісію. Тепер її кандидатуру повинна схвалити більшість у Європарламенті.

Кандидатура нової президентки Єврокомісії спричинила суперечки в коаліції Меркель

У своєму виступі перед Європейською народною партією, найбільшою у новому скликанні парламенту, фон дер Ляєн говорила англійською та французькою, і розповіла членам парламенту свою життєву історію: від виховання у передмісті Брюсселя до стажування в США і міністерських посад в уряді Ангели Меркель.

Стосовно Brexit все вказує на те, що комісія фон дер Ляєн не буде відхилятися від переговорної лінії, яку проводила комісія під керівництвом Жана-Клода Юнкера.

Лідери ЄС визначили, хто має очолити нову Єврокомісію - офіційно

Зустріч завершилась аплодисментами у залі, однак для затвердження на посаді фон дер Ляєн повинна забезпечити собі підтримку інших груп парламенту. Соціалісти та зелені вже виступили проти призначення німкені.

У середу фон дер Ляєн також зустрілася з лідером лібералів Дачіаном Чолошем, але не з соціалістами. Бельгійська депутат-соціалістка Кетлін ван Бремпт зазначила виданню, що її блок вислухає фон дер Ляєн, коли визначить свою власну позицію.

У понеділок фон дер Ляєн зустрінеться з делегацією зелених в Брюсселі, щоб спробувати домогтися підтримки фракції, депутати якої становлять 10% від загального складу парламенту.

Читайте також: "Хто керуватиме Євросоюзом наступні 5 років та що вони думають про Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.