У Швейцарії арештували охоронців президента Камеруну за напад на журналіста

Четвер, 4 липня 2019, 10:33

Швейцарська поліція заявила в середу, що заарештувала шістьох членів служби безпеки президента Камеруну за напад на журналіста в Женеві.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві поліції кантону Женева.

"Поліція визначила шість осіб, які входять до складу служби безпеки президента Камеруну Поля Бія, які 26 червня 2019 року напали на журналіста РТС, завдали йому легкі травми і забрали його речі та професійне обладнання", - йдеться у заяві.

В поліції повідомили, що шість осіб були заарештовані 2 липня, і п'ять з них були передані прокуратурі. Одну жінку відпустили, оскільки вона мала дипломатичний паспорт.

Минулого тижня журналіст швейцарської телекомпанії РТС Адріан Краузе подав скаргу, стверджуючи, що на нього напала група чоловіків біля готелю "Інтерконтиненталь" у Женеві, де, як вважають, з 23 червня перебуває камерунський президент.

Він сказав, що він знімав зіткнення між десятком демонстрантів і чоловіками, яких він вважав службою безпеки президента, коли чоловіки напали на нього і схопили його обладнання, гаманець і телефон.

Через цей інцидент офіційний Берн викликав посла Камеруну, щоб повідомити його, що "такі випадки є неприйнятними", і що "свобода преси захищена і повинна дотримуватися".

В минулі вихідні поліція змушена була застосувати водомети, щоб розігнати натовп демонстрантів у Женеві, які намагалися дістатися до готелю Intercontinental, протестуючи проти перебування там 86-річного президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.