Клімкіну сподобався кандидат у наступники Могеріні

Четвер, 4 липня 2019, 18:12

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який пішов у "політичну відпустку" після конфлікту з президентом, позитивно оцінює Жозепа Борреля, який може замінити Федеріку Могеріні на посту високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Можу сказати, що мені дуже імпонує Жозеп Боррель, людина мудра, досвідчена, а головне – людина з принципами та переконаннями", - написав Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

"Тут європейській дипломатії точно пощастило, хоча звести до купи часто протилежні позиції країн-членів ЄС (в тому випадку, якщо ці позиції взагалі є) навіть йому буде дуже складно", - зазначив він.

Водночас Павло Клімкін не став давати жодних оцінок щодо інших претендентів на вищі посади у ЄС.

"Ясно, що треба буде потужно викластись, щоб Україна та ми, українці, стали для ЄС пріоритетом. Навіть не першим чи другим. І про це слід думати вже сьогодні. Вже зараз", - наголосив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель, якого лідери ЄС висунули на посаду глави зовнішньополітичного відомства блоку, торік  погодив з Росією створення робочої групи для боротьби з поширенням дезінформації. Щоправда, українські дипломати наполягають, що ця група так і не була створена.

Детальніше читайте у статті: "Хто керуватиме Євросоюзом наступні 5 років та що вони думають про Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.