Трамп відповів на витік листа посла Британії, Лондон вибачиться перед Іванкою

Понеділок, 8 липня 2019, 11:11

Президент США Дональд Трамп заявив, що посол Сполученого Королівства в Сполучених Штатах "не служив Великій Британії добре", після того, як дипломат назвав Трампа "невмілим" і "некомпетентним" у дипломатичному листуванні, яке потрапило у ЗМІ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

Витік даних з дипломатичних каналів показав, що британський посол Кім Даррок вважає адміністрацію Дональда Трампа невмілою, непередбачуваною, розділеною внутрішньою боротьбою і такою, що навряд чи колись покращиться.

Коли Трампа запитали про реакцію на коментарі Даррока, він сказав журналістам: "Ні, я цього не бачив, але, знаєте, у нас були маленькі нюанси з кількома країнами, і я б сказав, що Велика Британія, і посол не служив Великій Британії добре, я можу це сказати".

"Ми не великі шанувальники цієї людини, і він не служив Великій Британії добрею. І я можу розповісти про нього, але не буду турбуватися", - додав він.

У пошуках "анти-Трампа": чому президентська кампанія в США почалася раніше, ніж зазвичай

У таємних листах Даррок попередив уряд, що "кар'єра Трампа може закінчитися ганьбою". Він описує конфлікти в Білому домі як "ножові бої".

Міністерство закордонних справ Великої Британії не поставило під сумнів достовірність документів, що просочилися. 

"Існує припущення, що витік записок Кіма Даррока був політично мотивованим актом когось в Лондоні, щоб звільнити місце в Вашингтоні для відверто про-Brexit посла", - пише CNN.

Міністр торгівлі Ліам Фокс, який перебуває з візитом у Вашингтоні, заявив, що вибачиться перед дочкою президента Іванкою Трамп, з якою він має зустрітися під час своєї поїздки.

"Я буду вибачатися за те, що або наша державна служба, або елементи нашого політичного класу не виправдали очікувань, які ми та Сполучені Штати мають щодо їхньої поведінки, яка в цьому конкретному випадку закінчилася надзвичайним випадком в неприйнятний спосіб", - сказав він.

"Зловмисні витоки такого роду є непрофесійними, неетичними і непатріотичними і можуть насправді призвести до пошкодження відносин, що, отже, може вплинути на наш ширший безпековий інтерес", - сказав Фокс, цитує Reuters.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.