Італія: Сальвіні дозволив неповнолітнім мігрантам зійти з судна Open Arms

Неділя, 18 серпня 2019, 10:32

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні після тиску на нього в суботу дозволив 27-ом неповнолітнім мігрантам зійти з рятувального судна Open Arms, яке вже понад два тижні чекає на висадку біля Лампедузи.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство АР.

Берегова охорона Італії доправила їх на острів Лампедузу.

Днями прем'єр-міністр Джузеппе Конте зажадав від Сальвіні відпустити неповнолітніх з човна. Сальвіні спочатку відмовився, але потім дав згоду. Втім, він зазначив, що це рішення Конте, і воно не створює прецеденту.

Доля інших мігрантів, які все ще залишилися на човні, невизначена.

На Open Arms від початку перебувало 147 врятованих у морі мігрантів, згодом на берег дозволили зійти дев'ятьом.

Віцепрем’єр Італії Маттео Сальвіні блокує доступ гуманітарних суден до Італії. Він заявляє, що кораблі з мігрантами не є проблемою Риму.

Сальвіні сподівається на дострокові вибори в Італії, на яких розраховує отримати перемогу завдяки своїй жорсткій антиміграційній лінії.

Сальвіні блокує доступ понад 500 мігрантів до узбережжя Італії

Раніше цього місяця з ініціативи Сальвіні почав діяти новий закон про великі штрафи для суден, які заходять в італійські води без дозволу, на суму до 1 мільйона євро.

Президент Європейського парламенту Давід Сассолі раніше закликав італійську владу дозволити захід у порт кораблю, назвавши гуманітарну ситуацію на судні "драматичною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: