У Єврокомісії розказали про надзвичайні плани у разі зупинки транзиту газу через Україну

Четвер, 19 вересня 2019, 18:28

Віцепрезидент Європейської комісії Марош Шефчович за підсумками тристоронніх газових переговорів у Брюсселі розповів про надзвичайні плани, які будуть реалізовані у разі перебоїв у поставках газу через Україну.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив у четвер у відповідь на питання журналіста, що буде, якщо транзит газу Україною наступного року буде призупинено.

"Це дуже чутливе питання, і ми тісно співпрацюємо з усіма газовими операторами в Європі, щоб упевнитися, що наш рівень готовності на найвищому можливому рівні.

Я можу запевнити європейську громадськість, що ми добре підготувались до будь-який можливих варіантів. Наші газові сховища заповнені на 98%. Україна має у підземних сховищах на 4 мільярди кубічних метрів більше, ніж минулого року у цей час", - зазначив Шефчович.

В Єврокомісії розповіли про результати тристоронніх газових переговорів з Україною та РФ

Разом з тим він висловив упевненість, що цього не трапиться, тому що обидві сторони, Україна та Росія, за його словами, демонструють готовність знайти рішення щодо транзиту газу.

"Це, я би сказав, наші надзвичайні плани. Тому що я певний, що в інтересах обох країн, Росії і України, гарантувати, що поставки газу продовжаться без перерви. Після сьогоднішніх переговорів я дуже оптимістичний, що ми знайдемо рішення", - сказав Шефчович.

"Я впевнений, обидві сторони дуже добре розуміють, який сигнал ми пошлемо, якщо буде перерва у поставках газу", - додав єврочиновник.

Нагадаємо, наступний раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні між Єврокомісією, Росією та Україною щодо довгострокового транзиту газу після 2019 року відбудеться наприкінці жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.