У Белграді запустили спільні патрулі поліції Сербії та Китаю

фото
П'ятниця, 20 вересня 2019, 10:50

У Белграді почали діяти спільні патрулі китайських та сербських поліцейських, завдання яких, серед іншого, сприяти перебуванню китайських туристів у Сербії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Китайські та сербські поліцейські разом патрулюватимуть центр міста та аеропорт Белграда, а спільні операції планують провести ще у двох містах: Нові Сад та Смедерево.

 
 

Міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович заявив, що китайці складають більшість туристів у Сербії, і що їх кількість 2019 року, як очікується, буде на 40% більшою, ніж торік.

Посол Китаю Чен Бо заявила, що співпраця між двома країнами розвивається швидко і що через зростаючу кількість китайських громадян, які відвідують Сербію, важливо формувати спільні патрулі.

В ЄС попередили Сербію у зв’язку з планами підписати угоду з Євразійським союзом

"З моменту набуття чинності безвізового режиму кількість китайських туристів в Сербії зросла, і патрульні служби допоможуть цим туристам почувати себе безпечніше в Сербії", - заявила Чен Бо, додавши, що китайські поліцейські не тільки слідкуватимуть за правопорядком, але також виступають як посли Китаю в Сербії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: