Зеленський і Меркель обговорили підготовку до "нормандського" саміту

Середа, 25 вересня 2019, 08:37

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН обговорив стан підготовки до зустрічі лідерів країн нормандської четвірки.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у пресслужбі президента за підсумками зустрічі.

"Сторони обговорили стан підготовки до зустрічі лідерів країн нормандської четвірки для узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на сході України", - повідомили в офісі президента.

У Нормандському форматі можуть ухвалити "велику угоду", що включатиме газ і Донбас

Зазначається, що Зеленський поінформував Ангелу Меркель про безпекову ситуацію на сході України, а також про зусилля української сторони з відновлення зруйнованого мосту поблизу Станиці Луганської.

Меркель наголосила на незмінності підтримки з боку Німеччини зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, а також відзначила важливість ретельної підготовки зустрічі в Нормандському форматі задля досягнення дієвих результатів, зазначили в пресслужбі.

Помічник президента у міжнародних справах Андрій Єрмак раніше заявляв, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися після візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Нагадаємо, Росія висунула умову для зустрічі лідерів: для цього Київ повинен підписати так звану "формулу Штайнмаєра", яку нібито погодили на зустрічі у вересні радники президентів.

Голова МЗС Вадим Пристайко зазначив, що у вересні 2019 року радники "нормандської четвірки" погодили не формулу Штайнмаєра, а інше чітке формулювання.

Читайте детальніше: "Формула Зеленського", санкції, шлях до НАТО та Донбас: велике інтерв'ю міністра Пристайка".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.