У Німеччині з наступного року планують заборонити одноразові пластикові пакети

П'ятниця, 6 вересня 2019, 15:35

Міністерство охорони навколишнього середовища Німеччини підготувало законопроєкт, яким збирається заборонити використовувати одноразові пластикові пакети починаючи з 2020 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

"Переважна більшість німців хочуть цієї заборони", - заявила міністр довкілля Німеччини Свенья Шульце.

Супермаркетам та іншим роздрібним торговцям буде заборонено пропонувати тонкі пластикові пакети, включно з тими, які біологічно розкладаються або виготовлені із вторинної сировини.

Очікується, що ця заборона набере чинності у першій половині 2020 року. Після її впровадження буде шестимісячний перехідний період для використання запасів вже наявних пластикових пакетів.

У Римі пластикові пляшки можна обміняти на квиток у метро

У випадку порушення заборони підприємцям загрожує штраф до 100 тисяч євро.

Винятки робитимуть лише для міцних багаторазових сумок і тонких відривних пакетиків для овочів і фруктів. Заборона останніх, на думку авторів законопроєкту, може призвести до того, що продавці запаковуватимуть овочі і фрукти в упаковки, що, своєю чергою, призведе до їхнього псування в ще більших обсягах.

У травні Рада ЄС схвалила директиву, яка передбачає заборону в ЄС деяких одноразових пластикових виробів, для яких існує альтернатива. Документ надає урядам країн-членів ЄС два роки, щоб привести свої національні законодавства у відповідність до нових норм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.