РФ готується відпустити засудженого за шпигунство громадянина Норвегії

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 09:04

Глава МЗС Росії Сергєй Лавров заявив, що звинувачений в Росії в шпигунстві норвежець Фруде Берг може повернутися на батьківщину в будь-який момент.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство "Интерфакс".

"У будь-який момент", - сказав він, відповідаючи на запитання норвезьких журналістів. Лавров також сказав, що ця шпигунська історія "ніяк не впливає" на двосторонні відносини Росії і Норвегії.

В Естонії можуть достроково випустити на свободу російського шпигуна

Раніше Берг подав прохання про помилування, і московська профільна комісія рекомендувала президенту Путіну помилувати його. Документи про це вже спрямовані в адміністрацію президента Росії.

Берг був затриманий російськими спецслужбами в грудні 2017 року в Москві. У квітні 2019-го Московський міський суд визнав його винним в шпигунстві і засудив його до 14 років колонії суворого режиму.

За версією слідства, він збирав дані про російські атомні підводні човни і контактував зі співробітником російського оборонного підприємства, що діяв під контролем спецслужб.

16 жовтня балтійське агентство BNS повідомило, посилаючись на джерела, що Берга включили в схему обміну "шпигунами" між Росією і Литвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.