Німеччина схвалила суперечливий військовий експорт в ОАЕ

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 15:19

Федеральна рада безпеки Німеччини дала "зелене світло" продажу військової техніки в ОАЕ – це рішення є спірним, оскільки ОАЕ втягнена у війні в Ємені.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Це рішення було ухвалене, попри домовленість правлячої коаліції більше не постачати військове обладнання у країни, залучені в війні в Ємені.

ЄС вніс ОАЕ і ще дев'ять країн в "чорний список" податкових гаваней

Федеральний рада безпеки на чолі з канцлеркою Ангелою Меркель схвалила продаж генераторів для системи ППО, йдеться у листі міністра економіки Петера Альтмайєра до парламентарів.

ОАЕ була головним партнером військового союзу на чолі з Саудівською Аравією, який бореться в Ємені проти повстанців Хуті, пов'язаних з Іраном.

У липні стало відомо, що ОАЕ має намір поступово вивести близько 5 тисяч солдатів, яких країна на той час розмістила в Ємені.

Німеччина може зупинити продаж зброї до Саудівської Аравії, ОАЕ і Туреччини

Наразі немає офіційних даних про те, скільки військових з ОАЕ зараз перебуває в країні.

Німеччина уклала угоду про стратегічне партнерство з ОАЕ в 2004 році і ніколи повністю не припиняла свій експорт до країни за винятками, що містилися в коаліційній угоді 2017 року.

Однак Німеччина припинила експорт зброї до Саудівської Аравії через вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.