Зеленський готовий допомогти зі справою Байдена у разі офіційного запиту США - ЗМІ

Понеділок, 7 жовтня 2019, 11:07

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова створити спільну слідчу групу з представниками США для розслідування щодо Джо Байдена, якщо американська прокуратура звернеться з відповідним запитом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський заявив в інтерв'ю японському агентству Kyodo.

Зеленський сказав в інтерв'ю, що якщо прокурори США офіційно запитають про допомогу з цього питання і зроблять необхідні юридичні кроки, Україна може погодитися на спільне розслідування.

Виступив другий викривач, який з перших вуст знає про справи Трампа з Україною

Слід зазначити, що Kyodo не приводить прямої цитати Зеленського щодо створення спільної групи, а тільки переказує його слова.

За твердженням агентства, президент заявив у інтерв'ю, що українська прокуратура буде розглядати будь-які запити своїх колег з США про співробітництво в проведенні розслідувань "відповідно до наших законів", якщо вони будуть проводитися на основі "міжнародного права".

Зеленський додав, що відповідно до Конституції України президент не має повноважень доручати генеральному прокурору або слідчим органам розглядати конкретні справи.

Зеленський також заперечує, що президент США Дональд Трамп підштовхував його до розслідування проти Байдена.

"На мене ніколи не чинили тиску, і не було ніяких умов для проведення зустрічі з Трампом або отримання зброї натомість", - сказав Зеленський.

Напередодні стало відомо, що колишня посол США в Україні Марі Йованович погодилася дати свідчення у Конгресі у справі про тиск Трампа на Зеленського.

Читайте також – "Україна в епіцентрі кризи: що показали записи Волкера та що не варто робити Києву"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.