Люксембурзький суд відклав розгляд шпигунської справи через операцію Юнкера

П'ятниця, 1 листопада 2019, 12:51

Суд у Люксембурзі змушений відкласти наступне слухання у справі про шпигунський скандал після того, як стало відомо про заплановану операцію глави Єврокомісії і колишнього прем'єр-міністра країни Жана-Клода Юнкера.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Юнкер буде прооперований 11 листопада для лікування аневризми аорти і не зможе виступити як свідок під час судового розгляду в Люксембурзі, який розпочнеться 19 листопада.

Президент Єврокомісії пропустить саміт G7 через операцію

Дванадцять слухань було відкладено у справі, у якій трьох агентів розвідки SREL Люксембургу звинувачують у використанні незаконних прослуховувань в 2007 році, коли Юнкер був прем'єр-міністром.

"Прокуратура зв'язується з різними сторонами, щоб запропонувати ще одне відкладення судового розгляду, і все ж сподівається, що він зможе початися хоча б цього року", - сказало агентству AFP джерело в суді.

Розгляд справи щодо SREL було спочатку заплановано на листопад 2017 року, але відкладено через насичену програму Юнкера як високопосадовця ЄС в Брюсселі.

Перш ніж обійняти посаду глави Єврокомісії Юнкер був прем'єр-міністром Люксембургу протягом 18 років. Наслідки скандалу зі SREL спровокували вибори, в результаті яких він був відсторонений від влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.