Лукашенко в Австрії наполіг на тісніших відносинах з ЄС

Вівторок, 12 листопада 2019, 18:11

Авторитарний лідер Білорусі заявив, що його країна сподівається на покращення зв'язків з Європейським Союзом. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "БелТА".

12 листопада Александр Лукашенко відвідав Австрію – вперше за понад три роки білоруський президент вирушив з офіційним візитом до держави-члена ЄС.

Президент Білорусі подякував австрійському колезі Александру Ван дер Беллену за теплий прийом і відверту, змістовну розмову. "Австрія - найважливіший і надійний партнер Білорусі в нашій спільній Європі. Ми надаємо великого значення розвитку взаємовигідного співробітництва і в повній мірі задоволені позитивною динамікою білорусько-австрійських відносин", - заявив Лукашенко.

Він наголосив на підтримці Австрією зусиль білоруської сторони щодо розвитку відносин з Євросоюзом.

Угода про партнерство з Білоруссю залежить від питання БелАЕС - ЄС

"А останнім часом, зокрема завдяки активній роботі австрійського головування в 2018 році, ЄС стає для нас також вагомим політичним та інвестиційним партнером. Тільки за останні два роки обсяг фінансової підтримки Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку проєктів в білоруському державному секторі досяг 700 млн євро", - сказав президент.

За його словами, Білорусь з Австрією об'єднує прагнення до розвитку програми ЄС "Східне партнерство".

Нагадаємо, цьогоріч Білорусь з Євросоюзом затвердили проєкти угод про спрощення видачі віз, реадмісію. Лукашенко висловив сподівання підписати їх найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.