Литва і Росія провели обмін шпигунами

П'ятниця, 15 листопада 2019, 15:42

Литва та Росія у п’ятницю провели обмін шпигунами, в результаті якого п’ятеро осіб, засуджених за шпигунство, повернулися на батьківщину.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Президент Литви Гітанас Наусада у четвер помилував двох громадян Росії, проклавши шлях для обміну з Москвою. Їх помилували на підставі положення Кримінального кодексу, що регулює обмін шпигунами, який набув чинності цього тижня.

Президент Литви помилував російських шпигунів

Зі свого боку Москва погодилася помилувати двох затриманих у Росії литовських громадян, Євгенія Матайтіса та Арістідаса Тамошайтіса, засуджених 2016 року. Також Москва погодилася відпустити Фруде Берга, колишнього норвезького прикордонника, засудженого за шпигунство.

Обмін відбувся сьогодні на литовсько-російському кордоні. Президента Литви постійно інформували про хід операції, повідомляється на сайті глави литовської держави.

Директор департаменту державної безпеки Литви Даріус Яунішкіс за підсумками операції повідомив президенту, що двоє ув'язнених в Росії громадян Литви успішно повернулись на батьківщину та прямують до своїх родин.

За його словами, разом з ними у Литву прибув норвежець Фруде Берг, якого передали у посольство Норвегії в Литві.

Сейм Литви прийняв закон про обмін шпигунами

Одночасно двоє російських громадян, Ніколай Філіпченко та Сергєй Моісеєнко, були передані Російській Федерації.

Литва, Норвегія та Росія впродовж кількох тижнів працювали над обміном шпигунами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: