Без негайного лікування Ассанж може померти - лікарі

Понеділок, 25 листопада 2019, 12:59

Понад 60 лікарів з різних країн світу оприлюднили лист, у якому заявили про вкрай тривожний стан здоров’я засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа – за їхніми словами, без негайного лікування він може померти.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

У листі, направленому міністру внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател, вони стверджують про "серйозну стурбованість щодо того, чи зможе пан Ассанж постати перед судом в лютому 2020 року".

Швеція припинила справу за звинуваченням Ассанжа у зґвалтуванні

За їхніми словами, Ассанж може до суду померти без термінової медичної допомоги, оскільки має важкі фізіологічні і психологічні проблеми. "Якщо екстрене лікування не буде реалізовано, пан Ассанж може померти у в'язниці", - заявили лікарі.

Лікарі походять зі США, Австралії, Великої Британії, Швеції, Італії, Німеччини, Шрі-Ланки та Польщі. Вони просять перевести Ассанжа з в'язниці Белмарш в університетську клініку, щоб забезпечити йому належне лікування.

Британський суд призначив на 25 лютого 2020 року повне слухання у справі екстрадиції засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до США.

У МЗС Британії запевнили: Ассанжа не екстрадують у країну зі смертною карою

Ассанж отримав широку увагу громадськості за публікацію у WikiLeaks секретних матеріалів про участь США у війнах в Афганістані та Іраку.

Він надіслав ЗМІ близько 100 тисяч секретних документів про хід війни в Афганістані. Частина документів стосувалась розстрілу мирних мешканців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: