Греція вимагатиме у НАТО засудити поведінку Туреччини

Неділя, 1 грудня 2019, 16:47

Грецький прем'єр-міністр заявив, що він попросить інших членів НАТО на лондонській зустрічі глав країн Альянсу підтримати Грецію на тлі спроб Туреччини, члена НАТО, зазіхнути на суверенітет країни.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР, про це Міцотакіс заявив у неділю на з'їзді керівної консервативної партії "Нова демократія".

Таку заяву він озвучив після укладення між Туреччиною і Лівією меморандуму на минулому тижні про взаєморозуміння щодо демаркації морських зон між двома країнами.

Греція закликала Туреччину припинити шантаж Європи мігрантами

Міцотакіс сказав, що Альянс не може залишатися байдужим, коли один з його членів грубо порушує міжнародне право, і що нейтральна позиція Альянсу завдає збитків Греції, яка ніколи не намагалася посилити напруженість в цьому регіоні.

Кіпр, Єгипет і Греція засудили лівійсько-турецьку угоду як таку, що суперечить міжнародному праву. Міністри закордонних справ Єгипту і Греції обговорювали це питання в неділю в Каїрі.

У четвер МЗС Греції терміново викликало турецького посла в Афінах, щоб отримати роз’яснення  щодо підписаного в Стамбулі меморандуму між Туреччиною і Лівією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.