Макрон відмовився від президентської пенсії

Неділя, 22 грудня 2019, 13:14

Президент Франції Еммануель Макрон закликав страйкарів, які паралізували залізницю країни, зупинити страйк у різдвяний період, і оголосив, що відмовиться від своєї президентської пенсії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Макрон не відмовиться від пенсійної реформи, але готовий її вдосконалювати

Два тижні широкомасштабних страйків проти запланованої пенсійної реформи Макрона призвели до того, що велика частина Франції зупинилася. Залізничний транспорт, включаючи високошвидкісні поїзди TGV та паризьке метро, ​​працює вдвічі менше від своєї нормальної спроможності. 

Виступаючи на пресконференції в Кот-д'Івуарі пізно ввечері в суботу, Макрон закликав транспортні профспілки припинити страйк на період свят з поваги "до сімейного життя" і до французького народу, який "іноді розлучається і бажає возз'єднатися під час свята". 

Кілька профспілок досі виключали можливість зупинки страйків у різдвяний період.

Прем'єр-міністр Франції: ми не відмовимося від пенсійної реформи

Макрон також сказав, що відмовляється від президентської пенсії в розмірі 6220 євро в місяць, та від свого майбутнього членства в конституційній раді Франції, на яке довічне право має кожен колишній президент Франції. За місце в конституційній раді виплачується щомісячна грошова виплата в розмірі 13 500 євро.

Попередній президент Франсуа Олланд також відмовився від цієї пільги, але Макрон став першим президентом, який відмовився від своєї пенсії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.