Глава МЗС України: Трамп не тиснув на Зеленського під час телефонної розмови

Вівторок, 3 грудня 2019, 11:34

Глава МЗС України Вадим Пристайко заперечив тиск президента США Дональда Трампа під час телефонної розмови із президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив в інтерв’ю телеканалу Sky News у Лондоні.

"Я був присутній під час телефонного дзвінка, коли, як дехто каже, президент Трамп намагався тиснути на президента Зеленського. Я не відчув жодного тиску. Так, він згадував це питання. Це був обмін позиціями. І президент Трамп згадував про Байдена, його сина та компанію, в якій той працював. Але президент Зеленський сказав, що ми збираємося провести повне очищення, і якщо щось буде, ми проведемо розслідування. Але це не проти конкретної компанії чи персон, ні, ми збираємося провести повне очищення", - сказав Пристайко.

На запитання про те, чи пов’язував Трамп надання військової допомоги із розслідуванням, Пристайко сказав: "Ні, і у стенограмі видно, що президент Трамп ніколи не згадував призупинення допомоги. Питання допомоги взагалі не піднімалося у розмові".

Міністр зазначив, що наприкінці кожного фінансового року програми допомоги переглядаються, іноді бувають затримки із наданням коштів, але вся обіцяна США допомога вже в Україні.

"Ми не хочемо бути втягнуті у внутрішню політику Сполучених Штатів. І немає країни, яка б хотіла бути втягнута, особливо перед президентськими виборами. Наші вибори були чесними, і сподіваюся, що ніхто не розглядає нас як країну, здатну втручатися в інші вибори. Ми сподіваємося мати підтримку обох американських партій, демократів і республіканців. Ми кажемо обом партіям, що ваша внутрішня боротьба ніяк не стосується України", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.