Сербія припинить купувати зброю - президент

Вівторок, 3 грудня 2019, 18:46

Після критики Заходу на адресу останніх угод Сербії з Росією президент Александар Вучич заявив у вівторок, що Белград припинить купувати зброю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Balkan Insight.

"Ми сьогодні вирішили. Я говорив із (міністром оборони Сербії Aлександaром) Вуліном та (начальником Генерального штабу Збройних сил Сербії Міланом) Мойсіловичем, і ми продовжуватимемо додаткові військові реформи та зробимо нашу армію швидшою", - сказав Вучич на пресконференції.

Він сказав, що це не означає, що армії довелося придбати більше зброї.

"Навпаки, ми навіть припинимо купувати зброю, але розумно розробимо повну систему оборони і будемо сильніші, ніж сьогодні", - сказав Вучич.

Посольство США в Белграді раніше закликало владу проти "угод з Росією, які загрожують запровадженням санкцій".

Ця заява пролунала після того, як Росія повідомила, що передасть Сербії зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С" найближчими місяцями.

Тим часом 3 листопада посол Сербії в Москві Мирослав Лазанський заявив, що Белград хотів придбати російську ракетну систему С-400, але "це занадто дорого для Сербії".

Лукашенко прибув до Сербії на тлі порівнянь із Ким Чен Ином

Лазанський додав, що Белград уже заплатив Москві за ракетну систему "Панцир", яка, як очікується, буде доставлена ​​з Росії до кінця цього року або в перші місяці 2020 року.

За два дні до зустрічі Вучича з російським колегою Владіміром Путіним чотири нові військові вертольоти Мі-35М, придбані у Росії, прибули до Сербії раніше очікуваної дати доставки 2020 року.

Експерти критикували сербських чиновників за те, що вони називали угоди з РФ "пожертвами", стверджуючи, що Сербії все одно доведеться витратити великі суми на модернізацію обладнання.

Міністерство оборони Сербії оприлюднило десять броньованих бойових машин, подарованих Росією в липні, і часто в своїх пресрелізах підкреслює доставку шести винищувачів МіГ-29, 30 танків і 30 бойових машин, і говорить, що Сербія отримує "значні знижки та інші вигоди" при закупівлі озброєння та військової техніки з Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: