Зеленський – Ізраїлю: проблему в’їзду українців треба врегулювати найближчим часом

П'ятниця, 24 січня 2020, 13:53

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з прем’єром Ізраїлю говорив про необхідність остаточного врегулювання ситуації з відмовами українцям у в’їзді до країни вже найближчим часом.

Про це у п'ятницю повідомили в офісі президента за підсумками зустрічі Зеленського з Біньяміном Нетаньягу, пише "Європейська правда".

"Окрему увагу глава української держави приділив ситуації з численними відмовами громадянам України у в’їзді до Ізраїлю", - заявили у пресслужбі.

Прем’єр Ізраїлю здійснить перший за 20 років візит до України

"Вирішення цього питання має залишатися у фокусі особливої уваги причетних органів обох країн. Сторони мають продовжити спільну роботу з метою остаточного врегулювання ситуації вже найближчим часом", – цитує офіс президента Зеленського.

Нагадаємо, торік у серпні Зеленський зустрічався з Нетаньягу в Києві та заявив, що домовився із прем’єр-міністром розв'язати проблему з відмовами на в'їзд українцям до Ізраїлю.

У липні МВС України та Ізраїлю підписали Декларацію про інтенсифікацію співробітництва, яка має допомогти подолати кризи у зв’язку з масовою відмовою у в’їзді громадянам обох країн.

За статистикою ДПСУ, 4,5 тисячі громадян України отримали відмову про перетин кордону в 2017 році, 3,5 тисячі українців не пропустили в 2018 році, а за половину 2019 року відвідати Ізраїль не змогли 2,5 тисячі українців.

Минулого року МЗС України заявило, що не виключає можливості скасування безвізового режиму з Ізраїлем, якщо права українських туристів і мандрівників продовжать систематично порушуватися на кордоні.

Читайте також: "Неготовність до безвізу: як реагувати на порушення прав наших громадян на кордоні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.