Трамп заперечив, що говорив Болтону про затримку допомоги Україні через справу Байдена

Понеділок, 27 січня 2020, 07:43

Президент США Дональд Трамп заперечив інформацію про те, що говорив своєму колишньому раднику з національної безпеки Джону Болтону про зв'язок затримки військової допомоги для України із розслідуванням стосовно сина Джо Байдена.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Трамп написав у Twitter.

"Я ніколи не казав Джону Болтону, що допомога Україні була пов'язана з розслідуванням діяльності демократів, у тому числі з Байденом. Насправді він ніколи не скаржився на це під час свого самого публічного звільнення. Якщо про це сказав Джон Болтон, це тільки для того, щоб продати книгу", - написав Трамп.

"З урахуванням сказаного, стенограми моїх телефонних розмов з президентом Зеленським - які все підтверджують, крім того, президент Зеленський та міністр закордонних справ України заявили, що тиску та проблем немає. Крім того, я зустрівся з президентом Зеленським в Організації Об'єднаних Націй (демократи сказали, що я ніколи не зустрічався) і надав військову допомогу Україні без будь-яких умов і розслідувань - і набагато раніше, ніж очікувалося. Я також дозволив Україні придбати протитанкові ракети Javelin. Моя адміністрація зробила набагато більше, ніж попередня", - додав він.

Видання The New York Times опублікувало зміст рукопису книги Болтона, який він поширив серед своїх соратників. Також чорновий варіант книги було надіслано до Білого дому. Цього вимагає стандартна процедура.

Сенат США схвалив правила судового розгляду імпічменту Трампа

За даними видання, у книзі йдеться про те, що Трамп казав Болтону про затримку 391 мільйона оборонної допомоги у серпні минулого року.

Також у книзі розповідається, що держсекретар Майк Помпео визнавав, що немає підстав вважати тодішнього посла США в Україні Марі Йованович корумпованою, як стверджував адвокат Трампа Рудольф Джуліані.

Болтон раніше заявляв, що буде давати свідчення у справі імпічменту, якщо його викличуть повісткою.  Трамп говорив, що не хоче, щоб його колишній радник виступав у Сенаті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.