Коронавірус у Китаї: країни ЄС евакуюють громадян

Понеділок, 27 січня 2020, 11:03

Кілька європейських країн вирішили евакуювати своїх громадян із району Ухань у Китаї, де коронавірус вже забрав життя щонайменше 80 людей, і ще близько 2700 осіб заразилося ним, попри значні зусилля Китаю зі стримування епідемії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Франція підтвердила в п'ятницю перші три випадки захворювання коронавірусом з міста Ухань.

Міністр охорони здоров'я Франції Агнес Бузин у неділю заявила, що репатріація літаком розпочнеться до середини тижня, за згодою китайської влади.

Париж передбачає, що поверне кілька сотень своїх громадян, які проживають у районі Уханя. Потім ці люди будуть змушені провести 14 днів на карантині.

У Парижі і Римі скасували святкування китайського Нового року через коронавірус

Міністр закордонних справ Іспанії Аранча Гонсалес у понеділок повідомила, що іспанський уряд також працює над поверненням іспанських громадян з Уханя. Подібну заяву зробив і міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Франція, Іспанія та Німеччина належать до числа країн, які оголосили про плани евакуації своїх громадян, разом з Британією, Італією, Японією, Австралією та США.

31 грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах невідомої пневмонії в місті Ухань. У січні стало відомо, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу.

Всесвітня організація охорони здоров'я в четвер оголосила вірус "надзвичайною ситуацією в Китаї", але не стала говорити про глобальну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.