За фейковий компромат проти спікера польського Сенату пропонували винагороду

Вівторок, 7 січня 2020, 10:51

Колишній пацієнт нинішнього маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького заявив, що йому пропонували грошову винагороду за фальшиві звинувачення на адресу політика.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Onet.pl.

90-річний Тадеуш Стащик у 1990-ті роки був пацієнтом лікарні у Щецині, головним лікарем якої був нинішній спікер Сенату.

"До мене прийшла людина, яка запропонувала гроші за написання заяви, в якій я звинувачую професора Гродзького, що він вимагав від мене хабара за доступ до лікарні. Я не міг повірити! Правда полягає в тому, що якби не проф. Гродзький, я був би сьогодні мертвий", - говорить він.

За словами Стащика, невідома особа пропонувала за такі звинувачення винагороду в розмірі 5 тис. злотих (біля 32 тис. грн).

Нагадаємо, під час останніх парламентських виборів польська опозиція отримала більшість у Сенаті, що дало можливість обрати головою верхньої палати опозиціонера.

Після цього розпочалася компанія дискредитації нового маршалка. Томаша Гродзького звинувачують у отриманні хабарів під час його керівництва лікарнею у місті Щецин.

Вперше такі звинувачення на адресу маршалка озвучила професорка Щецинського університету Агнешка Попела. За її словами, 20 років тому вона була вимушена дати хабар у розмірі 500 доларів США за проведену операцію. Втім, згодом Агнешка Попела де-факто відмовилася від звинувачень.

Однак радник Сейму Поморського воєводства та активіст правлячої партії "Право та Справедливість" Кароль Гузікевич заявив, що існує ще одна особа, яка повідомила про вимагання хабаря у лікарні, якою керував Гродзький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: