"Все добре": Трамп готує відповідь на ракетні удари Ірану

Середа, 8 січня 2020, 08:48

Президент США Дональд Трамп спокійно відреагував на ракетні удари Ірану по військових базах в Іраку, де розташовані американські війська, та анонсував свою заяву у відповідь на атаку.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Коментуючи ракетні удари Ірану, Трамп написав у своєму Twitter: "Все добре".

Іран відкрито здійснив напад на американські військові бази

 "Все добре! Ракети випущені з Ірану по двох військових базах, розташованих в Іраку. Зараз відбувається оцінка жертв і ушкоджень. Все йде нормально! На сьогодні у нас найпотужніші і найкраще оснащені військові в світі! Я зроблю заяву завтра вранці", - заявив президент США.

Прессекретар Білого дому Стефані Грішем заявила, що президент був проінформований про ракетні удари і уважно стежить за ситуацією.

"Президент проводить консультації зі своєю командою національної безпеки", - цитує речницю The New York Times.

Ракетний удар по політиці США: як вбивство іранського генерала може вплинути навіть на Україну

Як повідомлялося, відразу дві військові бази в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент, були атаковані минулої ночі. Уряд Ірану офіційно підтвердив, що це був його напад і готуються інші.

Ракетний напад відбувся глибоко вночі. Були атаковані авіабаза аль-Асад, розташована у 160 км за Захід від Багдаду, та аеропорт Ербіля на півночі країни.

Іранське державне телебачення заявило, що напад був помстою за убивство Сполученими Штатами  іранського командувача Касема Сулеймані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.