Імпічмент у США: Сенат зробив крок до виправдання Трампа

Субота, 1 лютого 2020, 10:04

Сенат США у п’ятницю відмовився викликати свідків у справі імпічменту Дональда Трампа, чим майже гарантовано наблизив виправдання президента у судовому процесі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN

Демократи сподівалися переконати чотирьох республіканців проголосувати за виклик свідків. У Сенаті, як відомо, більшість має Республіканська партія. Втім, їм вдалося перетягнути на свій бік лише двох республіканських сенаторів. 

NYT опублікував нові дані з книги Болтона про плани Трампа щодо України

У підсумку демократи програли голосування з результатом 51 проти 49. До демократів приєдналися республіканці Сьюзен Коллінс та Мітт Ромні. 

Водночас навіть якби Сенат погодився заслухати свідків - це майже напевне не змінило б результат судового процесу, а тільки його трохи подовжило. Для оголошення імпічменту президенту потрібно 2/3 голосів Сенату, яких знайти б не вдалося.

Фінальне голосування щодо виправдання Дональда Трампа за двома статтями про імпічмент відбудеться у середу. 

Додамо, важливим свідком міг би стати колишній радник із нацбезпеки Дональда Трампа Джон Болтон. Днями ЗМІ опублікували витяги з його ще не виданої книги, у якій Болтон заявив, що Трамп прямо пов’язував виділення допомоги Україні з початком розслідування щодо його політичного конкурента Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.