Ердоган пообіцяв переслідувати війська Асада і накинувся на РФ

Середа, 12 лютого 2020, 11:57

Турецькі військові атакуватимуть війська Башара Асада всюди, на землі і в повітрі, якщо хоча б ще один турецький військовий буде поранений.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA, це у середу вранці пообіцяв турецький президент Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи перед своїми партійцями.

Він накинувся на Росію та Іран, які підтримують сирійський режим, і з якими Туреччина уклала угоди для припинення конфлікту, заявивши, що їхні обіцянки не виконуються.

США: РФ має відкликати підтримку режиму Асада

"Я оголошую, що від сьогодні ми будемо завдавати удари по силах режиму всюди — не дотримуючись кордонів Ідлібу та Сочинської угоди — у випадку, якщо нашим солдатам на спостережних пунктах чи в інших місцях буде завдано хоча б найменшої шкоди", — сказав він.

У 2018 році Анкара і Москва, які підтримують ворожі сторони в сирійській війні, досягли знакової угоди в Сочі про створення демілітаризованої зони навколо Ідліба.

Ердоган спілкувався з членами своєї правлячої партії в парламенті після того, як протягом 10 днів турецькі та сирійські війська обмінювалися обстрілами в Ідлібі. Він повідомив, що за цей період 14 турецьких військовослужбовців загинули і 45 були поранені.

Ердоган заявив, що Туреччина має намір витіснити сирійські урядові сили за межі турецьких спостережних пунктів в Ідлібі до кінця лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.