США підвищують мита на європейські літаки

Субота, 15 лютого 2020, 11:46

Уряд США в п'ятницю заявив, що підвищить мита на літальні апарати, що імпортуються з Європейського Союзу, до 15% з 10%, що посилює тиск на Брюссель у майже 16-річній трансатлантичній суперечці щодо авіаційних субсидій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У відомстві торгового представника США заявили, що залишаються відкритими до переговорів з ЄС з цього питання, але можуть переглянути свої дії, якщо ЄС запровадить власні мита у зв'язку з кількома суперечками щодо субсидій.

У заяві, опублікованій пізно в п’ятницю, сказано, що США внесуть незначні зміни до 25-відсоткових мит, що застосовуються до сирів, вина та інших виробів з ЄС, не пов'язаних з літаками. Зокрема йдеться про виключення з цього списку сливового соку. Мита на цей товар не підвищували, як це обіцяли зробити в жовтні.

Трамп погрожує ЄС "дуже високими тарифами", якщо не буде торговельної угоди

Підвищені митні тарифи на літаки наберуть чинності 18 березня.

Американські дії відбуваються на тлі того, як президент США Дональд Трамп, підкріплений укладанням першої фази торгової угоди з Китаєм, підготував реструктуризацію торгівлі з ЄС, яка сягає 1 трлн доларів щороку. 

Чиновники ЄС заявили, що хочуть вести переговори з Вашингтоном, але не дадуть тиснути на себе.

18 жовтня Сполучені Штати запровадили нові мита на низку європейських товарів у відповідь на субсидії Євросоюзу для авіаційного гіганта Airbus.

На початку жовтня оголосили, що можуть впровадити штрафні тарифи для компенсації збитків, завданих Boeing незаконною, на думку США, допомогою ЄС концерну Airbus.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: