Туреччина повернулась до спільних патрулювань з РФ на тлі загострення в Ідлібі

Вівторок, 18 лютого 2020, 15:04

Туреччина відновила спільні патрулювання з російськими військовими на північному сході Сирії після двотижневої перерви, яка настала через наступ сирійського уряду в регіоні Ідліб, що створив напругу у відносинах Москви з Анкарою.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс", про відновлення спільних патрулів оголосив керівник російського Центру із примирення ворогуючих сторін в Сирії контрадмірал Олег Журавльов.

"Триває реалізація положень російсько-турецького Меморандуму про взаєморозуміння, прийнятого 22 жовтня 2019 року. Відбулося чергове спільне російсько-турецьке патрулювання", - сказав він.

Туреччина заявила Росії, що готова витісняти війська Асада в Ідлібі

Туреччина і Росія проводили спільні патрулювання на території Сирії біля турецького кордону з жовтня. Але турецькі війська не з'являлися на патрулювання від 3 лютого.

Як повідомляє Reuters, джерело в турецькій службі безпеки заявило 7 лютого, що спільне патрулювання Анкари з Москвою було відкладено через погодні умови. Водночас пауза збіглася зі зростанням напруженості між двома країнами у провінції Ідліб.

Минулого тижня Москва звинуватила Туреччину в порушенні угод і нездатності приборкати повстанців в Ідлібі, які, за словами РФ, посилюють атаки на сирійські та російські сили.

Туреччина зі свого боку звинувачує РФ, яка підтримує режим Асада, у недотриманні домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.