Ердоган визначить подальші дії в Сирії після розмови з Путіним

П'ятниця, 21 лютого 2020, 15:50

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що ввечері 21 лютого телефоном поговорить зі своїм російським колегою Владіміром Путіним і на основі цих переговорів визначить позицію Туреччини щодо військового конфлікту сирійському Ідлібі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Hurriyet Daily News.

Виступаючи перед журналістами у п’ятницю, Ердоган сказав, що лідери Франції та Німеччини запропонували провести чотиристоронній саміт за участю РФ, але Путін ще не відповів на пропозицію. За його словами, телефонна розмова відбудеться ввечері.

Туреччина після авіанальоту Росії в Сирії заявила про загибель двох своїх військових

 "Під час цієї телефонної розмови ми обговоримо всі події в Ідлібі. Просто зараз бої тривають зі всією  рішучістю. І цей телефонний дзвінок визначить нашу позицію", - сказав Ердоган.

Ердоган також підкреслив, що Туреччина не виведе свої війська з Ідлібу. Він додав, що в Ідлібі було знищено близько 12 танків, три бронемашини, 14 гаубиць і два пікапи. Він також сказав, що близько 150 осіб з боку режиму Асада були "нейтралізовані".

В ході своєї розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель раніше в п’ятницю Ердоган закликав до "конкретних дій", щоб запобігти подальшій ескалації в Ідлібі.

20 лютого Макрон і Меркель подзвонили Путіну, щоб висловити свою стурбованість гуманітарною ситуацією в Ідлібі, і закликали провести саміт щодо ситуації в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: