Австрія зупинятиме на кордоні людей з підозрою на коронавірус

Понеділок, 24 лютого 2020, 20:21

Австрія заявила, що не дозволить людям з підозрою на зараження коронавірусом перетнути свій кордон.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це на пресконференції у понеділок заявив канцлер Австрії Себастіан Курц.

Його заява прозвучала наступного дня після того, як Австрія зупинила на кордоні потяг з Італії на чотири години, щоб дочекатися результатів тестувань двох пасажирів.

Генконсульство України в Мілані обмежує роботу через коронавірус

В Австрії ще не зафіксовані випадки захворювання на коронавірус, але країна вкрай насторожено діє з огляду на те, що у сусідній Італії - найбільшої в Європі спалах вірусу.

У неділю австрійська влада зупинила поїзд Венеція-Мюнхен, який перевозив 300 пасажирів, щоб дочекатися результати тестів двох осіб. Підозрювали, що вони можуть бути заражені. Але тести показали негативний результат і поїзд у підсумку пропустили.

"Що стосується кордонів і транскордонного руху, ми будемо діяти таким чином: ми будемо додатково посилювати системи оповіщення з нашими сусідами, і  ми негайно накажемо зупинити (носія захворювання – Ред.), якщо у нас буде підозра, як це сталося вчора ввечері", - сказав Курц на пресконференції в понеділок.

Він додав, що уряд планує розширити проведення температурних перевірок на кшталт тих,  які проводяться в віденському аеропорту для пасажирів з Китаю, але не уточнив, де саме вони будуть проводитися.

Коронавірус: акції італійських компаній стрімко втрачають вартість

Нагадаємо, кількість загиблих в результаті спалаху коронавірусу в Італії у понеділок, 24 лютого, зросла до шести людей. Італія – на третьому місці у світі за кількістю випадків заражень після Китаю та Південної Кореї.

Уряд Італії оголосив надзвичайні заходи для боротьби з поширенням найбільшого спалаху нового коронавірусу в Європі, у тому числі – "закрив" найбільш постраждалі міста і заборонив публічні заходи, зокрема, завчасно завершив Венеційський фестиваль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.