Греція звинуватила Туреччину в активній допомозі мігрантам, які проривають кордон ЄС

Неділя, 1 березня 2020, 10:23

Греція заявила про організовану спробу проникнення на її кордонах, звинувативши Туреччину в активному координуванні мігрантів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Зранку в неділю мігранти продовжували перебиратися морем до Греції з Туреччини, і вже тисячі зібралися на кордоні країни ЄС після того, як Анкара послабила обмеження їхнього переміщення.

На контрольно-пропускному пункті Кастаньєс в суботу мігранти кидали каміння у грецьку прикордонну поліцію, та у відповідь використала світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Нелегали з Туреччини відновили спроби дістатися морем до Греції – відео

"Вчора було 9600 спроб порушити наші кордони, і всі вони були успішно врегульовані", - заявив заступник міністра оборони Алківіадіс Стефаніс.

Міжнародна організація з міграції заявила, що уздовж грецько-турецького кордону зібралося вже 13 тисяч осіб. Пізно в суботу автобуси в турецьких містах завантажувалися людьми, що прямували до прикордонної зони, йдеться у повідомленні.

"Вони не тільки не зупиняють їх, але й допомагають їм", - сказав Стефаніс про владу Туреччини і мігрантів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив в суботу, що близько 18 тисяч мігрантів перетнули кордон Туреччини з Європою. Він сказав, що Туреччина не буде їх стримувати. 

Це сталося після загострення ситуації в сирійському Ідлібі, де за останні дні загинули десятки турецьких військових. Сотням тисяч осіб за останні місяці довелося втікати зі своїх домівок в Ідлібі в пошуках притулку, відколи режим Башара Асада і Росія почали активний наступ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: