МЗС радить українцям відмовитися від поїздок до Італії

Вівторок, 10 березня 2020, 11:47

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Італії через поширення коронавірусу у країні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті МЗС.

"Співвітчизникам, які продовжують перебувати в Італії, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватись рекомендацій та законних вимог місцевих органів влади, вживати необхідних запобіжних заходів для забезпечення власної безпеки, зокрема, що стосується обмежень щодо переміщення всередині країни та місць проживання, уникати скупчень людей, а також повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої консульської установи України або зареєструватися на вебресурсі https://friend.mfa.gov.ua", - йдеться у заяві.

Карантин в Італії: порожні вулиці, відсутність туристів і черги в магазинах

Громадянам України, які наразі перебувають в країні, просять слідкувати за рекомендаціями, що розроблені Міністерством охорони здоров’я Італії.

В разі виникнення обставин, що потребують негайного консульського реагування, рекомендують невідкладно звертатися за номерами гарячих ліній до посольства України в Італії (+39 3519 886 823), Генерального консульства України в Мілані (+39 3487 254 038) та Генерального консульства України в Неаполі (+39 327 736 48 22).

Нагадаємо, в Італії з 10 березня по всій країні почали діяти жорсткі карантинні заходи боротьби з коронавірусом, серед яких обмеження на поїздки та інші суворі кроки

Кількість померлих від коронавірусу в Італії зросла на 97 осіб і сягнула 463 у понеділок. Кількість заражених досягла 9172 осіб. Випадки вірусу підтверджені у всіх 20 італійських регіонах.

Після оголошення про запровадження карантину на всій території країни перед супермаркетами низки міст вишикувалися черги.

Влада закликає населення не панікувати і запевняє, що у магазинів достатньо запасів продуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: