Коронавірус: ЄС допускатиме на свою територію окремі категорії українців

П'ятниця, 20 березня 2020, 20:35

Європейський союз дозволив допускати на територію держав-членів окремі категорії українських громадян під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомив представник України при Євросоюзі Микола Точицький, повідомляє "Європейська правда".

Лідери країн ЄС погодилися закрити зовнішні кордони для боротьби з коронавірусом

"ЄС ухвалив рішення допустити до виїзду на територію держав-членів Євросоюзу через державний кордон України тих українських громадян, які є членами родин громадян ЄС або мають дійсні постійні/тимчасові дозволи на проживання в будь-якій державі ЄС", - повідомив Точицький на своїй Facebook-сторінці. 

"Таке рішення ухвалене у світлі запроваджених Україною обмежень на перетин кордону з метою стримування COVID-19", - додав дипломат.

Втім, посол зауважив, що це рішення ще не застосовується, бо процедура остаточно не затверджена. "Наразі ще необхідно дочекатися на відповідне рішення української сторони", - пояснив Точицький.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті 18 березня схвалили закриття зовнішніх кордонів ЄС і Шенгенської зони як мінімум на 30 днів у відповідь на спалах коронавірусу. 

Обмеження не стосуються громадян, які мають право на проживання в ЄС, а також дипломатів, співробітників посольств. Також винятками є лікарі, медпрацівники та експерти, які допомагають впоратися із коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.