ЄС пообіцяв Греції 700 млн євро у зв’язку з загостренням міграційної кризи

Вівторок, 3 березня 2020, 16:58

ЄС готовий виділити Греції 700 млн євро на боротьбу з загостренням міграційної кризи.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час спільної пресконференції з президентами Європейської ради та Європарламенту, прем’єрами Греції і Хорватії, повідомляє "Європейська правда".

"Ми можемо надати Греції фінансову допомогу в розмірі 700 мільйонів євро. Ця сума включає 350 мільйонів євро, які можна отримати негайно, а також додаткові 350 мільйонів євро, які можуть бути запитані в рамках внесення поправок до бюджету" - сказала фон дер Ляєн.

За її словами, фінансова допомога призначена для управління міграцією в цілому, а також для створення необхідної інфраструктури і управління нею.

Також, за словами глави ЄК, ЄС на прохання Греції запустив механізм цивільного захисту.

Грецькі фермери на тракторах приїхали до кордону стримувати біженців

"Завдяки цьому Греція може отримувати допомогу у вигляді медичного обладнання, медичних бригад, притулків, наметів, ковдр" - сказала фон дер Ляєн.

Раніше повідомлялося, що агентство ЄС з охорони кордонів Frontex почне термінове втручання на морських кордонах Греції через потік мігрантів з Туреччини.

Плановані заходи, як очікується, будуть засновані "на пулах швидкого реагування з 1500 офіцерів і устаткування з країн-членів ЄС та країн, асоційованих з Шенгенською зоною, які повинні надати офіцерів і персонал протягом п'яти днів і обладнання протягом 10 днів".

За словами президента ЄК, Frontex  готує розгортання одного морського патрульного судна і шести берегових патрульних суден, двох вертольотів, одного літака і трьох тепловізійних апаратів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.