У Європарламенті пригрозили Туреччині скасувати митний союз

Четвер, 5 березня 2020, 13:55

Манфред Вебер, лідер групи ЄНП в Європейському парламенті, пригрозив Туреччині скасуванням митного союзу з ЄС. Політик таким чином відреагував на поводження Анкари з мігрантами на кордоні з Грецією.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Handelsblatt.

Вебер написав "відповідь" президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану в середу: "Припиніть шантаж Європи за рахунок тисяч людей, або ЄС призупинить митний союз". Туреччина оголосила кордони ЄС відкритими для мігрантів у вихідні. Відтоді тисячі намагаються проникнути до ЄС.

Питання підтримки Туреччини в Сирії розділило США - посол

ЄС на сьогодні є найбільшим торговим партнером для Туреччини. У 2018 році імпорт ЄС з Туреччини зріс на 9,1 відсотка до 76,1 мільярда євро, свідчать дані Єврокомісії. Європейські інвестори також важливі для економіки Туреччини. Туреччина, кажуть, є п'ятим найбільшим торговим партнером для ЄС.

Греція заблокувала майже 35 тисяч мігрантів, які намагалися незаконно проникнути на її територію з моменту, коли Туреччина відкрила свій кордон майже тиждень тому. Грецька влада готується депортувати сотні інших, кому таки вдалося перетнути кордон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: