Сім німецьких міст готові прийняти дітей-біженців з Греції

П'ятниця, 6 березня 2020, 16:53

Мери семи німецьких міст вимагають від федерального уряду вжити заходів, які дозволять евакуювати з грецьких таборів біженців дітей, які залишилися без супроводу дорослих.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

"Дітям, в яких загинули чи померли батьки, або які перебувають в таборах біженців без супроводу дорослих, необхідно негайно допомогти", - йдеться у зверненні мерів.

Спільну заяву, у якій від федерального уряду вимагають вжити заходів, що дозволять німецьким містам прийняти дітей-біженців, підписали мери Кельна, Дюссельдорфа, Потсдама, Ганновера, Фрайбурга, Роттенбурга і Франкфурта-на-Одері. Їх підтримав глава МВС Нижньої Саксонії Борис Пісторіус.

Як відомо, Бундестаг 4 березня не підтримав клопотання фракції "Союз 90/Зелені" щодо прийняття Німеччиною 5000 біженців та дітей, котрі перебувають у таборах у Греції та негайно потребують допомоги.

Німецький парламент відмовився прийняти 5000 біженців з Греції

Водночас 48 депутатів із фракції ХДС/ХСС, які голосували проти, підписали заяву, у якій закликали країни ЄС вдатися до відповідного кроку. "Драматична ситуація не може залишити нас байдужими (...) Прийняття членами ЄС дітей-біженців, які зараз перебувають у переповнених грецьких таборах, допоможе розвантажити Грецію", - йдеться в заяві.

На сьогодні на грецьких островах налічується понад 1800 дітей-біженців, які залишися без супроводу дорослих. У них обмежений доступ до житла, води, їжі, медичних послуг та освіти. Велика кількість дітей вимушена спати просто неба, вони постійно стикаються з антисанітарними й небезпечними умовами для життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.