Австрія: коронавірусом інфіковано менше ніж 1% населення - дослідження

П'ятниця, 10 квітня 2020, 13:59

В Австрії дослідження зразків понад 1500 людей показало, що коронавірусом інфіковано менше ніж 1% населення. 

Дослідження провів соціологічний інститут SORA на замовлення уряду Австрії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters

Це перше подібне дослідження в континентальній Європі, яке ставило за мету дати більш чітке уявлення про загальну кількість інфікованих, враховуючи прогалини у тестуванні.

Число нових випадків коронавірусу в Австрії продовжує зменшуватися

Поточна політика Австрії полягає у тестуванні людей із симптомами, особливо якщо вони були у районі спалаху або мали тісний контакт із зараженою людиною. Таким чином багато безсимптомних людей, а також тих, про чиї контакти з хворими або перебування у районах ризику не відомо, не враховані в офіційній статистиці. 

"Виходячи з цього дослідження, ми вважаємо, що 0,33% населення Австрії мало гостру інфекцію на початку квітня", - заявив співзасновник SORA Крістоф Гофінгер на пресконференції. Враховуючи похибку, цей показник може коливатися від 0,12% до 0,76%.

Канцлер Австрії Себастіан Курц, який ознайомився з першими результатами дослідження кілька днів тому, заявив в понеділок, що рівень зараження складає близько 1%.

Австрія рано відреагувала на спалах в країні, закривши школи, ресторани, театри та інші громадські місця понад три тижні тому.  

Австрія відстежуватиме дані смартфонів для боротьби з коронавірусом

З 14 квітня Австрія трохи пом’якшує карантин, відкриваючи невеликі магазини площею до 400 квадратних метрів, а також садові і господарські магазини. Решта магазинів і торгові центри, а також перукарні планують відкривати з 1 травня.

Зобов'язання носити засоби захисту для обличчя залишаються для магазинів і аптек. Крім того, вимога носити маски та респіратори поширюється і на громадський транспорт. 

Станом на п’ятницю в Австрії зареєстровано 319 смертей і 13 337 підтверджених випадків захворювання, Приблизно 7 тисяч з них все ще активні - тобто пацієнти не одужали і не померли. 

За оцінками дослідження, зараз кількість активних інфікованих у чотири рази більша і складає близько 28 500 осіб, не враховуючи тисячу людей, які зараз госпіталізовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.