Коронавірус у Швеції: 1/3 усіх смертей зафіксували протягом цього тижня

П'ятниця, 10 квітня 2020, 19:11

У Швеції в останні декілька днів суттєво зросла кількість загиблих за добу, кількість підтверджених заражень коронавірусом наближається до 10 тисяч.

Про це повідомляє "Європейськаправда" з посиланням на дані шведського Агентства громадського здоров’я.

У Швеції протягом цього тижня суттєво зросла кількість загиблих за добу. 7-8-9 квітня зафіксували найбільшу за увесь час кількість загиблих: 7 квітня – 114 осіб, 8 квітня – 96 осіб, 9 квітня – 106 осіб. За останні 24 години у Швеції від Covid-19 померли 77 хворих, загальна кількість загиблих зросла до 870.

Швеція відкинула критику Трампа про боротьбу з пандемією

Таким чином, більше третини усіх зареєстрованих в країні смертей від Covid-19 сталися протягом цього тижня.

Також 8-9 квітня зафіксували найвищу за час епідемії кількість нових заражень за добу: щоденна кількість нових хворих перевищувала 720. За останні 24 години повідомили про 544 нових випадки.

Загалом кількість підтверджених хворих у Швеції зросла до 9 685, більшість із них виявлені у Стокгольмі. З них у відділеннях інтенсивної терапії перебувають 749. Серед загальної кількості діагностованих хворих, кількість чоловіків та жінок приблизно однакова, але у відділеннях інтенсивної терапії чоловіків – майже утричі більше, ніж жінок.

З початку епідемії в країні, одужали вже 205 хворих.

Нагадаємо, Швеція залишається країною із найм’якшими у Європі карантинними обмеженнями. Лише 1 квітня оголосила про закриття лижних курортів та почала запроваджувати обмеження для магазинів, громадського транспорту, спортивних установ і роботодавців – але без жорсткого карантину.

Детальніше про підхід Швеції у статті: Епідемія без карантину: як Швеція витримує коронавірус без жорстких обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.