Прем’єр Британії заявив, що завдячує медикам своїм життям 

Неділя, 12 квітня 2020, 12:16

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який лікується від коронавірусу, заявив, що завдячує своїм життям співробітникам Національної служби охорони здоров’я.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC, про це йдеться у першій публічній заяві британського прем’єра після того, як у четвер його перевели з відділення інтенсивної терапії.

"Я не здатний віддячити їм у повній мірі. Я завдячую їм своїм життям", - заявив Борис Джонсон.

У Британії новий максимум смертності, майже 1000 загиблих за добу

В офісі британського прем’єра поки не хочуть спекулювати, коли Джонсон може залишити лікарню чи повернутися до виконання своїх обов’язків, "але повернення на роботу не виглядає неминучим", каже кореспондент BBC.

На Даунінг-стрит заявляють, що прем'єр-міністр досяг "дуже гарного прогресу" в одужанні після того, як його перевели з інтенсивної терапії. Він грає ігри та переглядає фільми з лікарняного ліжка.

Міністр внутрішніх справ Пріті Пател заявила, що прем'єр-міністру потрібен "час та простір для відпочинку, одужання та відновлення".

Коронавірус: британському міністру довелося виправдовуватись за візит до батьків

Очікується, що Борис Джонсон буде відновлюватися найближчими тижнями, а міністр закордонних справ Домінік Рааб продовжить його заміщати. Передбачається, що Рааб буде керувати урядом, коли міністри розглядатимуть заходи пом’якшення карантину.

Джонсон провів сьому ніч у лікарні після того, як минулої неділі його госпіталізували через 10 днів після позитивного результату тесту на COVID-19.

Читайте також: Борис із вірусом: як Британія із хворим прем'єром змінила стратегію протидії епідемії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.